Presentació del Patronat
- President: Jordi Ferrés Valcarce (advocat i economista)
- Secretari: Jordi Julian Ràfols (enginyer)
- Tresorer: Jaume Padrós Tremoleda (enginyer industrial)
- Vocals:
- Albert Calero Larreula (empresari)
- Gemma Domènech Costafreda (jurista)
- Josep Guilanyà Casas (investigador i psicoanalista)
- Mercè Alegre Roca-Ribas (advocadessa)
- Director executiu: Anand Torrents (filòsof i psicopedagog)
Missió
Som aquí per convidar la societat civil a cogenerar una nova mirada: volem viure de forma més solidària i menys polaritzada. La societat civil ha de reclamar l’espai que li correspon. Volem que les necessitats reals de les persones defineixin els estats, les polítiques, les administracions, els serveis, i els seus protocols i no pas al revés.
Votar no és equivalent a participar. Volem que el públic recuperi la veu i el lideratge. El cos social té el dret i el deure de representar la seva pròpia societat fent ús del llenguatge de la pau. La ciutadania som el cos diplomàtic perquè som el cos social.
Actuarem per defensar i educar en la diversitat i per a la diversitat, i direm on és l’opressió i com convertir-la en un creixement col·lectiu arrelat en una visió dinàmica dels drets. Ho farem perquè hi ha coses que només la societat civil pot fer.
Transparència
Grup de Recerca de Diplomàcia Ciutadana (CDRG)
La Fundació Democràcia i Ciutadania és una entitat que col·labora amb el CDRG.
A causa de la globalització, Internet, l’augment dels nivells educatius i la democratització a llarg termini és probable que la diplomàcia ciutadana creixi en el futur i es converteixi en una part més important de la diplomàcia i els afers internacionals. Per tant, el 2020, el Consell de Diplomàcia Pública (PDC), una ONG amb seu als EUA dedicada a promoure el camp de la diplomàcia pública, va formar el Grup de Recerca de Diplomàcia Ciutadana (CDRG) per avançar en la recerca i la pràctica global de la diplomàcia ciutadana. El CDRG es reuneix cada dos mesos en línia a través de Zoom durant 1,5 hores per compartir notícies, investigacions i presentacions sobre desenvolupaments de diplomàcia ciutadana, de local a global.
Qualsevol persona a tot el món, inclosos acadèmics, estudiants, practicants de diplomàcia ciutadana, diplomàtics oficials actuals i retirats i altres interessats, es pot unir al CDRG per aprendre, establir contactes i/o presentar investigacions. Per obtenir més informació o unir-se a la llista de correu electrònic de CDRG, poseu-vos en contacte amb Paul Lachelier a [email protected] o Debbie Trent a [email protected]. També podeu connectar-vos amb els membres de CDRG a través del nostre grup de Facebook i el grup de Linkedin, on podeu publicar articles, notícies, esdeveniments, etc. sobre diplomàcia ciutadana.